46-ото Народно събрание провежда тържествено първо заседание днес. Двата големи въпроса

...
46-ото Народно събрание провежда тържествено първо заседание днес. Двата големи въпроса
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Конфронтацията и омразата не водят до никъде

46-ото Народно заседание организира тържествено първо заседание през днешния ден. Двата огромни въпроса в днешния ден са към избора на ръководител на Народното събрание и образуването на постоянно държавно управление. 

Най-голяма е групата на " ИТН " с 65 депутати, ГЕРБ са втори с 63, а по-късно идват Българска социалистическа партия - 36, Демократична България - 34, Движение за права и свободи - 29 и Изправи се, ние идваме с 14 народни представители.

Пленарната сесия по традиция ще открие най-възрастният народен представител - Мика Зайкова от " ИТН ". 

Мисля, че служебното държавно управление сподели, че може да работи и в особени условия, разяснява пред публицисти преди началото на съвещанието Мика Зайкова.

Харесвам ги, тъй като са умни и смели момчета и девойки, само че това не е наложително, сподели Зайкова в отговор на въпрос дали министри от служебния кабинет би трябвало да останат и в новото държавно управление.

По думите й борбата и омразата не водят до на никое място и най-трудните договаряния са по-позитивни, в сравнение с единствено да седим и да се караме един различен.

Според нея идващият министър-председател би трябвало да сплоти стратегиите на протестните партии. Зайкова акцентира, че служебното държавно управление е дало основа, с цел да се сформира кабинет от хора с разнообразни политически възгледи.

Групата на " Демократична България " дойде дружно в Сградата на съединението. Съпредседателят на обединението Христо Иванов заяви, че няма предварителни ангажименти за диалози с парламентарните групи.

Иванов ще бъде ръководител на тяхната парламентарна група. Заместник-председател ще бъде Владислав Панев, а номинацията на Демократична България за зам.-председател на Народното събрание е ген. Атанас Атанасов.

Икономическият министър в служебното държавно управление Кирил Петков изрази вяра, че Народното събрание ще излъчи устойчиво държавно управление.

" Нагласата ми за оставащите дни е да забележим какво можем да свършим още като държавно управление. Трети път избори обаче не е добре. Важно е да се излъчи устойчиво държавно управление, което да продължи курса на смяна ”, съобщи Петков пред NOVA телевизия.

Той сподели, че няма покана за присъединяване в бъдещото държавно управление.

Събитията следете на
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР